joi, martie 24, 2011

10 Argumente impotriva casatoriei.... AVERTIZARE




1. Casnicia predispune la crestere in greutate

Dincolo de luarea in greutate odata cu nasterea de copii, un studiu realizat de Universitatea Queensland din Australia arata faptul ca femeile maritate au parte de kilograme in plus chiar daca nu au copii.

Conform studiului, o femeie se poate ingrasa cu aproximativ 6 kilograme daca este casatorita, fara copii, in primii 10 ani de casnicie. Studiul pune accent pe faptul ca exista o serie de schimbari metabolice de-a lungul timpului care duc si la cresterea in greutate. In plus, femeile, stiind ca au un sot alaturi, nu isi mai fac griji pentru tot ceea ce inseamna diete
si silueta, deoarece in subconstient, ele sunt convinse de faptul ca nu trebuie sa mai impresioneze nici un alt barbat. Astfel, frumusetea fizica si corporala aluneca in josul listei de prioritati.

2. Casnicia inseamna lipsa de optiuni

Din momentul in care ai ales un barbat anume sa iti fie sot, iti autoimpui sa nu mai vezi si alti barbati. Devii mai restrictiva cu tine insati atunci cand vine vorba de iesiri cu prietenii sau colegii de munca, nu raspunzi la flirturi si pot exista momente in care sa fii evitata, prin simplul fapt ca esti maritata. Se poate crea involuntar un cerc de care te inconjori pentru a nu mai da voie nimanui sa patrunda, iar cei din jur se vor conforma cerintelor tale.

3. Casnicia te costa multi bani

Plecand de la tot ce inseamna cheltuieli de nunta
si ajungand la creditele facute pentru casa, masina
si, mai tarziu, cresterea copiilor, toate acestea reprezinta in cifre sume foarte mari de bani. In plus, nu vor lipsi acele discutii legate de partea materiala, discutii care de multe ori pot degenera in cearta. Ce ai facut cu banii? Pe ce i-ai cheltuit? Daca tie ti se pare ca ai folosit o suma de bani pentru ceva folositor, sotului tau i se poate parea o adevarata risipa. De acum nu mai poti cheltui in voie banii, mai ales daca ei sunt la comun. Iar acest aspect poate fi extrem de stresant de cele mai multe ori.

4. Casatoria reprezinta o formalitate

Ai intalnit barbatul ideal, formati un cuplu de invidiat, totul pare perfect, insa de ce trebuie neaparat sa oficializati relatia? Din cauza rudelor si a altor asa zisi binevoitori care va intreaba mereu cand va veti casatori? Chiar ai nevoie de un certificat care sa iti ateste faptul ca iubesti un barbat? Daca stai sa te gandesti mai profund, casatoria nu reprezinta decat un document care iti poate fi util atunci cand vine vorba de anumite beneficii de ordin social. Nu are insa nici un fel de valoare sentimentala.

5. Casnicia iti omoara spontaneitatea

Inainte sa te casatoresti obisnuiai sa iei decizii brusc, fara sa te gandesti de multe ori. Puteai sa pleci la doua noaptea la mare, cu o gasca de prieteni, fara sa dai socoteala nimanui. Acum insa trebuie sa te gandesti inainte sa faci un anumit lucru. In plus, adio nebunii. Tinzi sa te plafonezi si sa te gandesti exclusiv la lucruri serioase si la responsabilitati.

6. Casnicia inseamna multe compromisuri

In afara aspectului de la numarul 5, nu mai vorbim de compromisuri si de faptul ca trebuie deseori sa renunti la planuri proprii in favoarea planurilor in doi. In loc sa mergi cu prietenele la o cafea, vei merge cu el la filme de actiune sau, mai rau, la fotbal. De multe ori, el poate ramane neclintit la dorintele tale. Dincolo de astfel de situatii, pot exista si acele momente mult mai dificile: te poate insela, pot aparea certuri, aspecte care te deranjeaza... Acum insa, odata maritata, este mai greu sa renunti brusc la tot. Lucrurile erau mai simple daca ai fi avut un iubit de care te puteai desparti pur si simplu.

7. Casnicia scade calitatea sexului

O data cu trecerea timpului iti vei da seama ca sexul seamana de la o partida la alta. Aceleasi pozitii, aceeasi durata, acelasi ritual si acelasi final. Va plictisiti curand si nu mai vreti sa experimentati nimic nou. In plus, odata cu aparitia copiilor, sexul devine mai rar, mai putin inventiv si de scurta durata.

8. Casnicia se termina deseori cu un divort

Aproximativ 50% din casatorii sfarsesc prin divort. Intr-adevar, nu poti preconiza, insa tocmai gandul ca o posibila casatorie poate sfarsi printr-un posibil divort te poate determina sa te gandesti de cel putin doua ori inainte de a spune marele "da". Daca iti pui
problema din punct de vedere al eficientei, iti poti da seama lejer de riscul de a pierde ani buni din viata cu o iubire care ulterior nu va mai insemna nimic pentru tine. Asa ca de ce sa nu folosesti respectivii ani in alt scop?

9. Casnicia nu iti da voie sa risti

Din momentul in care te-ai casatorit, trebuie sa gandesti pentru doi. Nu mai poti face orice, oricand, oricum. Acum nu trebuie sa ai grija doar de tine, ci de inca o persoana. Aceasta responsabilitate pe care o porti zilnic cu tine poate reprezenta un adevarat impediment ori de cate ori te gandesti la a incerca si altceva. Chiar daca acest lucru te poate tine departe de posibile esecuri, te poate tine departe totodata si de oportunitati pe care le ai doar o data in viata.

10. "Pana cand moartea ne va desparti"

Pentru unii poate suna romantic si tentant, insa uneori, aceasta formulare poate capata un sens nu tocmai dorit. Esti sigura ca vrei ca cele 9 aspecte de mai sus sa fie pentru totdeauna? Pentru restul vietii tale de acum inainte? Iti poti da seama de multe ori, in cadrul unei casnicii, ca trebuie sa datorezi prea multe lucruri unei singure persoane. Nu iti cere nimeni sa fii egoista, insa vei avea momente in care iti vei da seama ca tu esti mai importanta pentru tine insati decat oricine altcineva si ca nu merita sa renunti la propriul fel de a fi pentru o alta persoana.

Un comentariu:

  1. Chiar daca acest lucru te poate tine departe de posibile esecuri, te poate tine departe totodata si de oportunitati pe care le ai doar o data in viata. inchiriere limuzina nunta

    RăspundețiȘtergere